Herken je dit? Je hebt een overvolle kledingkast, maar weet nooit wat je aan moet trekken! Je staat veel te lang te dubben voor de kast, zolang dat je je moet haasten om nog op tijd te komen. Je bent echt niet de enige!

Maak dan wat tijd vrij in je agenda en ruim je kledingkast een keer op. Zeker nu de herfst in aantocht is, is het een goed moment om eens kritisch door je kleding heen te gaan. En bewaar alleen de kleding waar je echt blij van wordt! Zo wordt het kiezen wat je gaat dragen een stuk makkelijker en dat bespaart dan weer een hoop tijd!

Vind je het lastig om te bepalen of iets weg kan? Hieronder vind je 9 goede redenen om kleding weg te doen.

Succes!

AUTEUR

Marjolein van Laar

INSTAGRAM

je_huis_op_orde
1 Het is kapot.

Wanneer het de moeite waard is om het kledingstuk te repareren, doe het dan of laat het doen. Zo niet dan kan het weg!

2 Er zitten vlekken in.

Heb je geprobeerd de vlekken er uit te wassen maar het lukte niet en ook de stomerij weet er geen raad mee. Hoe groot is dan de kans dat je het kledingstuk ooit nog zult gaan dragen? Heel klein, dus weg ermee!

3 Het is te groot of te klein.

Het kledingstuk is nog heel netjes maar de maat klopt helaas niet meer. De kans is heel klein dat je er ooit weer in groeit, doe het kledingstuk in de textielbak of geef het aan de kledingbank/kringloopwinkel.

4 Het is hopeloos uit de mode.

Misschien hoop je al jaren dat het weer mode wordt, maar is dat nog steeds niet gebeurd. Wanneer je heel veel kast ruimte hebt, kun je er nog langer op wachten, wie weet wordt het ooit weer hip. Zo niet doe het dan weg.

5 Het is uitgelubberd of verwassen.

Alle kleding die uitgelubberd en verwassen is kan weg. Bewaar één broek en één shirt om in te klussen, de rest kun je weggooien.

6 Het was een miskoop.

Ook wanneer je aan het kledingstuk veel geld hebt uitgegeven, een miskoop blijft een miskoop. Die zeer waarschijnlijk nooit gedragen gaat worden. Verkopen of weggeven dus.

7 Het past niet bij de rest.

Alle andere kleding in je kast kun je niet combineren met dit kledingstuk. Vind je het wel heel mooi? Koop er dan iets bij zodat je het ook gaat dragen, zo niet doe het dan weg of verkoop het.

8 Je hebt er te veel van.

Hoe veel T-shirts heb jij in je kast? En hoeveel daarvan draag je werkelijk? Zoek de mooiste exemplaren uit en doe de minder fraaie exemplaren weg.

9 Je vind het niet mooi maar…..

Het kledingstuk zelf vind je eigenlijk niet zo mooi meer maar er hangt een hele mooie herinnering aan. Voor veel mensen is het lastig om het dan toch weg te doen. Maak er een foto van en geef het aan de kledingbank of kringloopwinkel. Zo komt het toch nog goed terecht.

Met deze 9 punten in je achterhoofd wordt het hopelijk iets makkelijker om je kledingkast op te schonen.

Lukt het je toch niet helemaal en zou je graag hulp hebben bij het opruimen van je kledingkast, een andere kast of een ruimte in je huis. Of heb je een andere vraag. Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met mij op, om samen te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Marjolein