De winkels liggen weer vol met allerlei leuke, mooie kerstspullen. Heel verleidelijk om wat nieuws aan te schaffen. Maar je hebt al zoveel! Zoek dan nu je kerstspullen uit en doneer alles waar jezelf op uitgekeken bent.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

AUTEUR

Marjolein van Laar

INSTAGRAM

je_huis_op_orde
Waarom nu?

Bij het opruimen van de kerstspullen in januari dacht je er kan best wat weg, maar nu heb ik geen zin om het uit te zoeken. Dus hup alles terug in de doos waar het uitkwam.

Nu is een mooie tijd om het wel te doen! Plan een ochtend of middag in je agenda en haal alles tevoorschijn. In deze tijd kun je alle kerstspullen die je niet meer wilt nog naar de kringloop brengen of verkopen op marktplaats. In januari zit er niemand meer te wachten op kerstspullen.

Hoe?

Haal alles één voor één uit de doos, kijk eerst of het nog heel is en beslis meteen of je het nog mooi vindt of er op uitgekeken bent. Kijk nu nog eens kritisch naar de spullen die je wilt bewaren. Heb je echt zoveel kerstballen nodig?

Heb je kerstspullen in veel verschillende thema’s? Ja, beperk het dan tot de 2 die je het allermooist vind, doe de rest weg. Zo kun je toch om het jaar afwisselen

Test de lampjes, doen ze het allemaal nog? En nu je de lampjes toch in je handen hebt, haal ze dan meteen uit de knoop. Neem een stevig stuk karton en wikkel het snoer met lampjes om het karton heen. Zo kun je straks de lichtjes weer uitrollen en hoef je ze niet meet uit de knoop te halen.

Nieuwe kerstspullen

Heb je veel spullen weg gedaan, dan kan je gerust wat nieuwe dingen aanschaffen, zonder dat je weer te veel spullen hebt. Vond je alles nog mooi genoeg om te bewaren maar wil je toch wat nieuws aanschaffen? Hanteer dan de regel één erin dan ook één eruit, zo voorkom je dat je weer met te veel kerstspullen komt te zitten.

Sommige kerstspullen zijn misschien niet de mooiste maar de emotionele waarden, de herinneringen, die er bij horen wel. Deze kerstspullen bewaar je natuurlijk sowieso!

Hulp bij het opruimen

Lukt het opruimen van de kerstspullen je nog wel, maar heb je moeite met het op orde brengen van je huis? Neem gerust contact met mij op om te zien of ik iets voor je kan betekenen.

Marjolein