Vraag je je wel eens af waarom je huis toch altijd zo rommelig oogt?

Je zou zo graag thuis komen in een heerlijk opgeruimd huis, maar elke keer wanneer je je voordeur open doet, zie je weer al die spullen rondslingeren. Je doet wel pogingen om het netjes te krijgen, maar op de één of andere manier lukt het maar niet. Je bent zeker niet de enige. Hieronder lees je de 4 meest gegeven redenen waarom het bij veel mensen rommeliger oogt dan ze zouden willen.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

AUTEUR

Marjolein van Laar

INSTAGRAM

je_huis_op_orde

Geen tijd om op te ruimen

Je hebt het te druk met alle ballen in de lucht houden, dat je niet toe komt aan eens goed opruimen. Bedenk dan dat rommel ook tijd kost. Je moet bijvoorbeeld allerlei dingen verplaatsen om te kunnen zuigen. Je bent veel te veel tijd kwijt met het zoeken naar spullen. Wanneer je huis is opgeruimd gaat het huishouden een stuk sneller en wanneer je je spullen een vaste opberg plek geeft hoef je niet meer te zoeken.

Geen zin in

Er zijn natuurlijk altijd leukere dingen om te doen. Je ziet er tegenop om er überhaupt aan te beginnen. Begin eens met een week lang elke dag één la of één plank in de kast op te ruimen. Houd het echt bij die éne la of plank, zo kost het je niet veel tijd en zie je na een week toch een heel mooi resultaat. Elke klein stapje is er één en vele kleine stapjes geven een groots resultaat.

Te veel spullen

Je ziet door de bomen het bos niet meer. Er zijn zo veel spullen in huis dat het niet uit maakt of je opruimt het blijft toch rommelig. Ga toch beginnen met opruimen en doe tijdens het opruimen meteen alle overbodige spullen het huis uit. Spullen kosten tijd, aandacht en onderhoud. Hoe minder spullen je hebt hoe meer tijd je overhoudt.

Je weet niet waar je moet beginnen

Omdat het overal in huis een rommeltje is heb je geen idee waar je moet beginnen. Je kunt beginnen op een plek in huis waar je je het allermeest aan ergert. Of begin met de hal, dan kom je elke keer in ieder geval in een opgeruimde ruimte je huis binnen. Waar je ook begint, maakt het niet meteen te groot. Pak iets aan wat je ook af kunt maken, anders wordt het nog rommeliger dan het al was.

Herken je jezelf in één van de redenen? Dan weet je nu dat je echt niet de enige bent die tegen opruimen opziet. Het is natuurlijk een hele klus om je huis op te ruimen, maar bedenk dan een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hooofd. Het scheelt in ieder geval een hoop stress en tijd wanneer je je huis op orde hebt.

Doe je heel erg je best met opruimen maar lukt het je toch niet helemaal en zou je graag hulp hebben bij het opruimen in je huis? Of heb je een andere vraag. Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met mij op, om samen te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Marjolein