Na onze laatste verhuizing was de keuken eindelijk groot genoeg voor een buffetkast met mijn oh zo gewenste rommellaatje. Eindelijk de eettafel niet meer bezaaid met folders en andere losse zooi. Geen kleine prullen meer in de fruitschaal maar fruit. Juist het hebben van de rommellaatje zorgt ervoor dat de keuken er een stuk opgeruimder uitziet.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

AUTEUR

Marjolein van Laar

INSTAGRAM

je_huis_op_orde

Rommellaatje gebruiken

Het hebben van één rommellaatje in huis is dus eigenlijk heel fijn! Zo’n laatje in de keuken of woonkamer waar je alle rare spullen in mikt waarvan je niet weet waar het bij hoort, of niet weet wat je er mee aan moet. Losse kleine spullen die geen vaste plek in huis hebben. Spullen van andere huisgenoten, losse onderdelen van speelgoed, verdwaalde puzzelstukjes. Alles waarvan je niet wilt dat het op de eettafel of fruitschaal rondslingert kiep je in de la. Bij bijna iedereen in huis zijn de eettafel en fruitschaal magneet plekken voor spullen! In de la bewaar je bijv. de reclame folders die nog in wilt kijken als je je boodschappen lijstje gaat maken. Pennen, briefjes, spaarkaarten van supermarkt acties.

Rommellaatje opruimen

Het is natuurlijk niet de bedoeling om het laatje alleen maar te vullen met losse spullen. Eén keer in de zoveel tijd, bijvoorbeeld als er niets meer bij past, ruim je het laatje op. Het meeste wat erin ligt kan waarschijnlijk weg, of je legt het nu wel op de goede opberg plek in huis. Misschien kom je wel dingen tegen die je kwijt was of niet meer wist dat je ze had.

  • Haal alle spullen uit de lade. Sorteer de spullen direct, leg alles wat bij elkaar hoort bij elkaar
  • Is iets kapot, niet meer geldig, over datum gooi het direct weg.
  • Alles waarvan je echt niet meer weet wat het is kan ook weg.
  • Breng voorwerpen die elders in huis horen , naar hun eigen plekin huis.
  • Maak het laatje goed schoon voor je het weer gaat inruimen.
  • Gebruik bakjes,mandjes, lage doosjes of ziplock zakjes om spullen die bij elkaar horen te sorteren.
  • Ruim het laatje opnieuw in.

Klaar!

 Zo nu kan je rommellaatje er weer een tijdje tegen. Tot je het weer nodig vind om het opteruimen.

Heb je meer rommelige lades, kasten of ruimten in huis en wil je die graag ook opgeruimd hebben, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Of heb je een andere vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op, dan kunnen we zien of ik iets voor je kan betekenen.

Marjolein